Kampen stimuleert verduurzamen van monumenten

Kampen stimuleert verduurzamen van monumenten

Op dinsdagavond 29 januari 2019 organiseert de gemeente Kampen een informatieavond over het duurzaam maken van monumenten. De bijeenkomst ´Maak uw Monument duurzaam´ vindt plaats in De Leuke Hanzestad (IJsseldijk 12) en is speciaal bedoeld voor eigenaren van monumenten in Kampen. Diverse landelijke en lokale experts geven presentaties en beantwoorden vragen op een informatiemarkt. De avond start om 20.00 uur (inloop 19.45 uur) en duurt tot 22.00 uur.

Wat kan er allemaal

Op het gebied van verduurzaming kan er veel bij monumenten, maar dat vraagt wel om extra aandacht. Hoe kan verduurzaming plaatsvinden zonder de monumentale waarden van een pand aan te tasten? Worden duurzaamheidsplannen gesubsidieerd? Om deze vragen te beantwoorden slaan de gemeente Kampen en Energie in Erfgoed de handen ineen om samen de monumenten in de gemeente Kampen comfortabeler en energiezuiniger te maken. Deze informatieavond geeft de eigenaren van een monument inzicht in de praktische mogelijkheden en de financiering van energiebesparing bij monumenten. Diverse experts stellen zich voor van organisaties zoals Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Stichting Monumentenwacht Overijssel en Flevoland, Nationaal Restauratiefonds, Energieloket Verbeter & Bespaar, Monumentenadvies Oost b.v., Het Oversticht. Stel uw vragen en ga in gesprek tijdens de informatiemarkt.

Erfgoed Energiescans verloten

Tijdens de informatieavond worden Erfgoed Energiescans verloot door de wethouders Albert Holtland (Erfgoed) en Irma van der Sloot (Duurzaamheid). Energie in Erfgoed ontwikkelde deze energiescans en voert ze uit. De scans vormen een advies dat eigenaren van monumenten kunnen gebruiken als onderdeel voor een vergunnings- of subsidieaanvraag en als basis voor verduurzamingsplannen. De kosten voor een Erfgoed Energiescan zijn € 450,00,- waarvan de gemeente € 350,00,- vergoedt. U betaalt zelf dus € 100-,. Van de aangemelde monumenten maakt de gemeente samen met Stichting Stadsherstel een selectie.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Bij de aanmelding kunnen ze hun monument opgeven voor de energiescan.

Related Posts