Premie

U kunt niet meer aanvragen.

Heeft u in 2015 een aanvraag ingediend maar nog geen reactie ontvangen? Door de grote hoeveelheid aanvragen die in de laatste weken van 2015 bij ons zijn binnengekomen, kan het langer duren voordat u een reactie ontvangt. Alle aanvragen zullen in ieder geval binnen de wettelijke termijn van 13 weken worden behandeld. Wanneer de beoordeling van uw aanvraag is afgerond, ontvangt u hiervan een beschikking per post.

De Premie

Is uw woning ouder dan 1 jaar? Dan kunt u  in aanmerking komen voor een premie van de provincie Overijssel als u uw woning isoleert. Het maakt hierbij niet uit of u een professioneel bouw- of installatiebedrijf inschakelt of zelf aan de slag gaat met dakisolatie, vloerisolatie, gevel- of spouwmuurisolatie en/of isolatieglas. U kunt € 600 premie ontvangen voor twee of meer gerealiseerde isolatiemaatregelen. Er moet dan in totaal wel minimaal € 1750 geïnvesteerd worden.

Burenpremie

Naast bovenstaande premies kunt u in aanmerking komen voor de burenpremie. Wanneer u en uw buren twee isolatiemaatregelen per woning gaan aanbrengen dan kunt u ook de burenpremie aanvragen. De isolatiemaatregelen voor u en uw buur hoeven niet hetzelfde te zijn. Indien u of uw buren een reservering voor de duurzaamheidspremie indient, dienen de buren die u opgeeft op het formulier binnen 14 dagen ook de reservering in te dienen. De totale premie per woning bedraagt dan € 750, namelijk € 600 voor de twee of meer uitgevoerde isolatiemaatregelen en € 150 voor de burenpremie.

Energie-investeringspremie

U kunt een energie-investeringspremie aanvragen wanneer u meer dan 5.000 euro investeert in isolatiemaatregelen en/of duurzame energieopwekking bijvoorbeeld met behulp van een warmtepomp, zonneboiler, WTW, HR-e ketel. De energie-investeringspremie bedraagt 300 euro premie.

Dus hoe meer u isoleert en hoe meer u in de buurt samenwerkt hoe hoger de premie.
Oplopend van € 300 naar € 600 tot maar liefst € 1050!

Let op: begin op tijd!

Let op: u dient de premie aan te vragen voor u met de bouwwerkzaamheden begint. En binnen 26 weken na ontvangst van de premiereservering moeten de maatregelen zijn uitgevoerd, de gemaakte kosten zijn betaald en uw aanvraag voor uitbetaling van de subsidie zijn ontvangen. Wacht dus niet te lang en begin op tijd!

Wilt u meer weten?

Voor hulp bij het aanvragen van een duurzaamheidspremie kunt u contact opnemen met Verbeter & Bespaar (06 – 2397 6208 of info@verbeterenbespaar.nl). Als u meer wilt weten over de stand van zaken rond uw al ingediende aanvraag, dan kunt u contact opnemen met 0800 – 2345432.

Klik hier voor de volledige regeling duurzaamheidspremie van de provincie Overijssel of bekijk de folder.