Energiescan

Energiescan

Gratis energiescan van uw vereniging

Geachte dames en heren

U kunt gratis uw vereniging laten scannen op energiebesparingsmogelijkheden met een subsidie van de provincie en een bijdrage door de gemeente. Bovendien kunt u onder voorwaarden ook nog 25 % subsidie krijgen op de maatregelen In deze brief leg ik u uit hoe u hier van kunt profiteren.

Via de website www.groeneeurosscoren.nl kunt u de scan aanvragen. U kiest dan tevens één van de daar genoemde energieadviseurs. U dient dan een eigen bijdrage van 250 euro zelf te betalen, de subsidie van de provincie wordt rechtstreeks met de adviseur verrekend. De adviseur komt langs en brengt alle besparingmogelijkheden in beeld inclusief een raming van de kosten en de terugverdientijd van de investeringen. Dit wordt in een rapport vermeld. Zodra u voor een bedrag van tenminste 250 euro één of meer aanbevelingen uit het rapport heeft uitgevoerd krijgt u uw eigen bijdrage van 250 euro in de kosten van de scan van de gemeente terug. In het kort:

Een energiescan kost: € 450 
Provincie Overijssel betaalt daarvan: – € 200
Gemeente Kampen betaalt het resterende bedrag wanneer uw club investeert in energiebesparende maatregelen: – € 250
Netto betaalt uw club dus: € 0 
Groeneuro

U moet dat wel voor 1 mei 2015 hebben aangevraagd. Dit kunt u doen door een kopie va de factuur aan ons toe te sturen (t.a.v. J. Vosselman). Wel stellen wij als voorwaarde dat een kopie van het rapport voor iedereen zichtbaar moet zijn. Daarvoor wordt via de adviseur een kopie geplaatst op de site van het energieloket van de gemeente: www.verbeterenbespaar-kampen.nl Daar staan nu al de scans van 4 sportverenigingen die mee hebben gedaan aan de pilot aan het begin van dit jaar. Deze zijn tot ieders tevredenheid uitgevoerd door Frans van Dijk van de firma GWBO die ook op het lijstje van in te schakelen energieadviseurs voorkomt.

Wij roepen u met klem op om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bovendien is enige haast geboden want wat betreft de provinciale bijdrage geldt zolang de voorraad strekt.

Informatie

Als u nog vragen heeft over deze brief kunt u contact opnemen met Coos Timmermans van het gemeentelijke energieloket (06 – 2397 6208) of met Jaap Vosselman van het team Beleidsontwikkeling en Advisering. (06 – 2382 2718).

Met vriendelijke groet,
namens burgemeester en wethouders,

A. Koster
teammanager Beleidsontwikkeling en Advisering

Voetbalclub IJ.V.V.

IJVVJubileumLogo.ai

Hockeyclub H.C. Kampen

HCKampen

Tennisclub K.J.L.T.C.

kjltc_logo

Atletiekvereniging Isala ’96

av-isala-96-500x330