Voorbeeldwoning Julianastraat

De voorbeeldwoning aan de Julianastraat in de wijk Brunnepe in Kampen heeft in de huidige situatie energielabel F. Hoe kunnen de bewoners hun energieverbruik verbeteren?

De woning

De woning aan de Julianastraat wordt bewoont door 2 personen. Het betreft een  tussenwoning uit 1930 met een keuken-, badkamer- en bergingaanbouw.  De aanbouw is in verschillende fasen uitgevoerd en de bouwjaren zijn niet bekend. De woning beschikt over 2 woonlagen en een vliering. Het gebruikersoppervlak bedraagt in totaal 80 m2.

Isolatie

  • De woning heeft een ongeïsoleerde spouwmuur. De spouw heeft verschillende afmetingen van ca. 6 cm van het hoofdgedeelte en 5 cm tot 2 cm van het aanbouwgedeelte.
  • De vloeren zijn niet geïsoleerd en hebben een beperkte kruipruimte welke niet toegankelijk is.
  • Ook de daken zijn niet geïsoleerd. Op de eerste verdieping bevindt zich een afgetimmerd plafond waarvan niet bekend is of deze is geïsoleerd.
  • Het gehele huis is, op de woonkamer na, voorzien van enkelglas.
  • De ventilatie in de woning vindt op natuurlijke wijze plaats.

Installaties

  • De Cv ketels is ongeveer een jaar geleden vervangen door een Nefit combi HR 107 CV ketel; de CV ketel verzorgd ook de warmwatervoorziening. ( Hoogrendement )

Het advies

Pakket maatregelen investering Jaarlijkse besparing Terug-verdientijd Energie-label
goed  €  3.250  €   288  10,2 jaar  labelE
beter Als pakket 1 plus:

 €  6.325  €   565  10,1 jaar  labelC
Als pakket 3 plus:

 € 11.760  €  804  12,7 jaar

labelB

Reactie bewoner

De bewoners zijn enthousiast en kiezen in eerste instantie voor pakket 1, maar willen ook zo snel mogelijk aan de slag met pakket 2.