Voorbeeldwoning Trekvaart

De voorbeeldwoning aan de Trekvaart in IJsselmuiden heeft in de huidige situatie energielabel F. Hoe kunnen de bewoners hun energieverbruik verbeteren?

De woning

De hoekwoning wordt bewoont door een gezin met 3 jongere kinderen. Het huis is gebouwd in bouwjaar 1923. Later zijn er aan de achterzijde nog verscheidene aanbouwen gebouwd waarvan de bouwjaren onbekend zijn. De woning beschikt over 2 woonlagen en een vliering. Het totale gebruikersoppervlak bedraagt 95 m2.

Isolatie

  • De woning heeft ongeïsoleerde gevels uitgevoerd in zogenaamd dubbelsteens metselwerk. Aan de binnenzijde is een kleine spouw gecreëerd door op de gevels een plaatmateriaal aan te brengen op een lattenconstructie. De spouw is vooral bedoeld om vochtdoorslag naar de woonvertrekken te beperken.
  • De vloeren zijn niet geïsoleerd. De vloer van de kamer heeft een beperkte kruipruimte, welke moeilijk toegankelijk is.
  • De constructie van het hellend dak van het hoofddeel van de woning is medio 2013 vernieuwd en de dakpannen zijn vervangen. Dit dakdeel had een isolatie van slechts 10 mm dikte en wordt op het moment van schrijven verbeterd. Het dak van de keuken is geïsoleerd.
  • De woning is over het algemeen voorzien van HR glas.

Installaties

  •  De Cv ketels is een Nefit combi HR 107 CV ketel. De CV ketel verzorgd ook de warmwatervoorziening (hoogrendement).
  • De ventilatie vindt op natuurlijke wijze plaats.

Het advies

[table]

Pakket maatregelen investering Jaarlijkse besparing Terug-verdientijd Energie-label
goed  €  6.741  €   403  14,2 jaar  labelD
beter Als pakket 1 plus:

 €  11.448  €   732  13,4 jaar  labelC
 best Als pakket 3 plus:

 € 14.275  €  904  13,5 jaar

labelB

Reactie bewoner

De bewoners gaan aan de slag  pakket 1.